Kijev, 02. rujna 2019.

Pomoćnik ministra Vice Skračić održao bilateralne političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Vasilijem Bodnarom, 2. rujna 2019. u Kijevu

Pomoćnik ministra za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Vice Skračić održao je u ponedjeljak, 2. rujna 2019. godine političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Vasilijem Bodnarom.

Na sastanku su potvrđeni vrlo dobri politički bilateralni odnosi, te je razmotrena dinamika bilateralne suradnje nakon predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Ukrajini. U tu je svrhu potpisan Plan konzultacija između MVEP Republike Hrvatska i MVP Ukrajine za 2020. i 2021. godinu.
Obje strane su potvrdile spremnost za nastavak suradnje na političkom, gospodarskom i humanitarnom području te suradnje u multilateralnim organizacijama.

Razgovaralo se i o odnosima Ukrajine s EU-om, posebno o reformskim procesima u Ukrajini. Hrvatska strana je izrazila spremnost za daljnjom podrškom Ukrajini dijeljenjem vlastitog iskustva u europskim integracijama i drugim područjima od zajedničkog interesa, naročito kroz aktivnosti Vladine Radne skupine za suradnju.

Pomoćnik Skračić sastao se i s privremenom otpravnicom poslova Delegacije EU u Kijevu, dr. Annikom Weidemann s kojom je podrobnije razgovarao o reformskim procesima i projektima koje EU provodi u Ukrajini.
Na prijemu u organizaciji Veleposlanstva RH u Ukrajini, pomoćnik Skračić se također sastao s predstavnicima hrvatskih tvrtki, profesorima hrvatskog jezika, te s drugim hrvatskim državljanima koji žive i rade u Ukrajini.