Kijev, 25. listopada 2018.

Posjet Kijevskom nacionalnom sveučilištu Taras Ševčenko.

U sklopu drugog sastanka Radne skupine za suradnju Republike Hrvatske i Ukrajine, održanog 25. listopada 2018. u Kijevu, članovi hrvatskog izaslanstva na čelu s državnom tajnicom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske mr. sc. Zdravkom Bušić posjetili su Institut za filologiju Kijevskog nacionalnog sveučilišta Taras Ševčenko.

Uz državnu tajnicu Bušić izaslanstvo su činile pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivana Franić, savjetnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Ivana Fakac i privremena otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kijevu Carmen Floršic.

Članovi hrvatskog izaslanstva sastali su se s rektorom Sveučilišta akad. Leonidom Huberskyjem, direktorom Instituta za filologiju prof. Grigorijem Semenyukom, pročelnicom Katedre za slavensku filologiju prof. Olgom Palamarchuk, profesorima, lektorom i studentima kroatistike. Tom prigodom državna tajnica Bušić i pomoćnica ministrice Franić predale su vrijedne darove za kijevske kroatiste - priručnike, rječnike, gramatike i drugu literaturu.

Tijekom posjeta potpisan je Memorandum o osnivanju Centra za hrvatski jezik i  kulturu  na Kijevskom nacionalnom sveučilištu Taras Ševčenko. Memorandum su potpisali rektor Sveučilišta akademik Leonid Hubersky i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivana Franić.

Izvor fotografija http://instpres.univ.kiev.ua/