Kijev, 21. listopada 2019.

Sastanak veleposlanice Anice Djamić s ministricom branitelja, privremeno okupiranih područja i interno raseljenih osoba Oksanom Kolyadom

Veleposlanica Anica Djamić je 21. listopada  2019. primila u veleposlanstvu Republike Hrvatske ministricu branitelja, privremeno okupiranih područja i interno raseljenih osoba Oksanu Kolyada. Sastanak je organiziran na zahtjev ukrajinske strane.

U srdačnom razgovoru strane su izrazile zadovoljstvo rezultatima dosadašnje suradnje, te naglasile da postoji puno mogućnosti za razvitak suradnje u budućnosti. Ministrica Kolyada je veleposlanicu upoznala s planovima i ciljevima ukrajinskog ministarstva koji se odnose na veliki broj pitanja u vezi s reintegracijom privremeno okupiranih područja, braniteljima i članovima njihovih obitelji, interno raseljenim osobama, te je informirala o pripremi predstojećih zakonodavnih akata. Veleposlanica Djamić je zahvalila na iscrpnoj informaciji, te izrazila spremnost nastaviti suradnju u prijenosu hrvatskih znanja i iskustava, za što bi bilo korisno organizirati sastanak ministrice Kolyade s hrvatskim kolegom i razmotriti pitanja prilagođavanja branitelja civilnom životu. Naglasila je da Hrvatska nastavlja s programima pomoći stradalim braniteljima i trenutno je u proceduri odlazak nekoliko njih na rehabilitaciju u RH još prije kraja ove godine.

 

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana