Kijev, 25. listopada 2019.

Sastanak veleposlanice Anice Djamić s predstavnicima Međunarodne trgovačke komore Ukrajine (ICC Ukraine)

Veleposlanica Anica Djamić je 25. listopada 2019. primila u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske glavnog tajnika Međunarodne trgovačke komore (ICC Ukraine) Ukrajine Volodymyra Mikhailova i voditeljicu Ureda predsjednika ICC-a Dariyu Zabolotnyu. Sastanak je organiziran na zahtjev ukrajinske strane.

Tijekom sastanka predstavnici ICC-a informirali su veleposlanicu o njihovoj instituciji koja je jedna od nacionalnih komora u svijetu, o glavnim djelatnostima ICC-a (utvrđivanje pravila, rješavanje sporova i zagovaranje politika), suradnji s ukrajinskim i stranim poslovnim krugovima u trgovinskim misijama i na poslovnim forumima, te o njihovim planovima i projektima. Posebnu pažnju su posvetili radu Biroa za sprečavanje komercijalnih zločina, te projektu „Zaštita zdravlja i medicinski turizam“ koji može biti od interesa hrvatskoj strani.

Veleposlanica je goste upoznala s upitima koje hrvatska poduzeća postavljaju Veleposlanstvu, te sa svojim planovima o posjetima ukrajinskim regijama za koje nastoji unaprijed dobiti i obraditi informacije o potencijalnim granama gospodarstva od uzajamnog interesa.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana